diabet zaharatHealthy 

Pot petele de sudoare sa revolutioneze diabetul zaharat ?

Oamenii de știință au dezvoltat un senzor care poate monitoriza nivelul de zahar din sange prin analiza pielii transpirate.

Dar, mai degrabă, decât un tricou îmbibat la sala de gimnastică, el are nevoie doar de un litru de sudoare pentru a face testarea.

Echipa a arătat, în Coreea de Sud,  că senzorul a fost corect și că ar putea ajuta in cele din urma la pacientii cu diabet zaharat.

În testele suplimentare pe soareci, senzorul a fost cuplat la un petic de ace mici pentru a injecta în mod automat medicație pentru diabet zaharat.

Echipa de la Universitatea Națională din Seul a încercat să depășească nevoia de “colectare de sânge dureros” necesară la pacienții cu diabet.

Tipuri de diabet

*Diabetul de tip 1 este cauzat de sistemul imunitar si ataca partea corpului care controlează nivelul zahărului din sânge

*Diabetul zaharat de tip 2 este adesea cauzat de stilul de viata daunatoare capacitatii organismului de a controla nivelul zahărului din sânge

*Pacienții cu ambele condiții trebuie să controleze medical nivelul lor de zahar din sange, pentru a preveni deteriorarea corpului și chiar moartea.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta fac testele necesare pentru a depăși o serie de provocări  si pentru a face să funcționeze senzorul.

Există mai puțin zahăr în sânge decât sudoare, deci este mai greu de găsit, și alte substanțe chimice din sudoare, cum ar fi acidul lactic, poate perturba rezultatele.

Astfel încât plasturele are trei senzori ține evidența nivelului de zahăr, patru care testează aciditatea sudorii și un senzor de umiditate pentru a analiza cantitatea de sudoare.

Toate sunt încorporate într-un strat poros, care permite transpirației să se înmoaie..

Toate aceste informații sunt transmise pe un calculator portabil care face analiza pentru a lucra nivelurile de zahăr.

Cele mai bune alimente care ajuta la cresterea sanatoasa a celor mici
Mancaruri usor de preparat facute in casa pentru copii sanatosi

Related posts

Leave a Comment