dințilorHealthy 

Prevenirea cariilor și păstrarea dinților copilului sănătoși

Periajul dinților bebelușului este vital pentru îngrijirea dentară a bebelușului dvs., dar acele prețioase alburi de perle necesită mai mult decât curățarea pentru a rămâne sănătoase. Iată opt moduri de a vă păstra dinții copilului în formă de vârf pentru viață.

1. Consumati alimente bogate în vitamine și minerale:

Bebelusul are nevoie de blocurile de construcție potrivite pentru a-și construi albii perle, ceea ce înseamnă un aport adecvat de calciu, fosfor, fluor și alte minerale și vitamine (în special vitamina C, care este esențială pentru gingiile sănătoase).

2. Resturi de zahăr:

Se poate părea imposibil să se evite complet zahărul în alimentația bebelușului dvs., dar veți dori să le limitați cât mai mult posibil – în special zaharurile rafinate (care se găsesc în toate lucrurile, biscuiții din dentiție comercială) și zaharurile naturale lipicioase cele din fructe uscate). Păstrați dulciurile la un nivel minim – nu mai mult de o dată sau de două ori pe zi – și serviți numai cu mese.

3. Serviti brânza:

Nu poți peria dinții bebelușului după ce a avut o gustare cu conținut ridicat de carbohidrați sau zahăr? Glisați-i o felie de brânză. În plus față de conținutul lor ridicat de calciu, brânzeturile, cum ar fi elvețianul și cheddarul, încurajează producerea de saliva (care este drept: mai multă drool!), care ajută la curățarea acizilor și zaharurilor care cauzează cavitatea din gură.

4. Nicio lingură de împărțire:

Ce cauzează cariile la copii? Nu este vorba doar de gustări dulci sau de periere obișnuită, care promovează cariile dentare: Suspectul principal este de fapt un tip de bacterie care trăiește în gură și se răspândește ușor de la părinte la copil (și între copii) prin saliva.

Bacteriile, cunoscute sub numele de streptococcus mutans, se hrănesc cu zahăr și alte resturi alimentare din gură, producând acizi care descompun calciul din dinți și duc la deteriorarea dinților. Linia de fund: Dacă istoricul dvs. dentar include o mulțime de cavități, este mult mai probabil să treceți de-a lungul bacteriilor care cauzează cavitatea micului copil. Reduceți riscul, asigurându-vă că nu vă împărțiți cu bebelușul dvs. periuțele de dinți, lingurile sau alte ustensile. Și asigurați-vă că vă periați și folosiți și dentare!

5. Folosiți o ceașcă în loc de o sticlă:

Bebelușul îți poate iubește sticla, dar vei dori să o obișnuiești să bea dintr-o ceașcă. Sticlele și ceștile care conțin lapte sau suc au fost asociate cu cariile dinților, deoarece permit lichidului să se alimenteze în gură și pe dinți. Dacă vă este frică că cutia dvs. va face prea mult de mizerie de băut dintr-o ceașcă, utilizați un sippy cu paie sau pur și simplu pune apa sau suc foarte diluat în sippy.

6. Reduceți sucul zaharat:

Pentru a reduce consumul de zahăr, oferiți doar sucul într-o formă decolorată și numai cu gustări și mâncare, nu ca o umplutură de burtă universală.

Sursa: https://www.whattoexpect.com/first-year/teething/healthy-teeth.aspx

Incredibil Cate Beneficii Poti Avea in Urma Unei Curatenii Exemplare
Viata sexuala dupa naștere: probleme si sfaturi utile

Related posts

Leave a Comment