Răceala, un inamic greu de oprit: cauze, simptome, contagiune

By | 19 iunie 2017

Răceala obișnuită ne captează din când în când, provocând deficitati respiratorii și strănut și, poate, o durere în gât și o tuse enervantă.

Copiii pot obține opt răceli pe an sau mai mult, făcându-o cea mai comună boală infecțioasă din Statele Unite și motivul pentru care copiii vizitează medicul extrem de des.

Cauze pentru răceala

Răceala comună este o infecție virală contagioasă a tractului respirator superior. Cele mai multe sunt cauzate de rinovirusuri purtate în picături invizibile în aerul pe care îl respirăm sau pe lucrurile pe care le atingem. Aceste virusuri pot intra în căptușeala protectoare a nasului și a gâtului, declanșând o reacție a sistemului imunitar care poate provoca dureri de gât, dureri de cap și dificultăți de respirație prin nas.

Aerul uscat – în interior sau în exterior – poate reduce rezistența la infecții datorate virușilor care provoacă răceli. Deci, poate fi un fumător sau fiind în jurul unei persoane care fumează. Fumătorii sunt mai predispuși la frig decât cei care nu fumează, iar simptomele lor probabil vor fi mai grave și vor dura mai mult și pot duce chiar la bronșită sau pneumonie.

Dar, în ciuda unor povești vechi de soții, persoanele care nu poartă o jachetă sau un pulover atunci când este rece, sau ieșitul afară în timp ce părul tău umed, nu provoacă răceală.

Semne si simptome

Primele simptome ale unei răceli sunt adesea un gâtlej în gât, un nas înfundat  și strănut. Copiii cu răceală, de asemenea, se pot simți foarte obosiți și au o durere în gât, tuse, cefalee, febră ușoară, dureri musculare și pierderea apetitului. Mucusul din nas poate deveni gros galben sau verde.

Contagiune

Racelile sunt foarte contagioase, mai ales în primele 2 până la 4 zile după începerea simptomelor. Se pot răspândi chiar și după câteva săptămâni după ce cineva începe să se simtă rău. Răcoroase se răspândesc prin contactul de la persoană la persoană sau prin respirația în particule de virus, care pot călători până la 12 picioare prin aer atunci când cineva cu tuse rece sau strănut. Atingerea gurii sau a nasului după atingerea pielii sau a altei suprafețe contaminate se poate răspândi și la rece.

Experții nu sunt siguri dacă luarea suplimentară a zincului sau a vitaminei C poate limita cât durează simptomele racelii la rece sau cât de severe devin, dar dozele mari luate în fiecare zi pot provoca efecte secundare negative. Studiile privind remedii pe bază de plante, cum ar fi echinaceea, sunt fie negative, fie nu sunt concludente. Numeroase studii științifice bine concepute despre aceste tratamente au fost efectuate la copii.

Mancaruri sanatoase pe care copiii dumneavoastra le vor iubi
"Progres imens" în lupta cu cel mai mare criminal din lume: accidentul vascular

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *