Spiritul alb-visiniu reinvie! Zile decisive pentru Rapid

rapid

De cand primarul sectorului 1, Daniel Tudorache si-a exprimat dorinta ca echipa Rapid sa intre in posesia primariei pe care o conduce, toti ochii sunt atintiti asupra Giulestiului.

In ciuda faptului ca o licitatie poate avea loc abia in octombrie, potrivit lui Mihai Florea, lichiditatorul judiciar, doritorii brandului isi fac deja planuri.

Astfel, cum deja este cunoscut de mai multa vreme, clubul din Liga 1, detinatoare Cupei Romaniei, FC Voluntari, a anuntat, prin vocea lui Dan Leasa ca doreste cumpararea brandului Rapid si schimbarea numelui din Voluntari. Oficialii ilfoveni doreau sa faca acest lucru inca din sezonul viitor, insa lipsa unei licitatii a facut imposibil acest lucru.

Insa, noutate o reprezinta dorinta unei primarii de a prelua Rapidul. Astfel, odata cu noua legea, ce permite ca 5% din buget sa fie alocat sportului, Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, sector unde Rapidul isi are sediul, a anuntat public dorinta de a prelua tot ce tine de brandul Rapidului si, incercarea unei inscrieri in Liga a doua.

Si problema lui Tudorache este insa tot licitatie care inca nu a fost programata. Intrat in drect la Digi Sport, lichidatorul judiciar, Mihai Florea, a incercat sa faca lumina in acest caz:

Eu cunosc din presa intentia Primariei sectorului 1 de a reinfiinta Rapid. Nu am avut niciodata discutie oficiala cu domnul primar. Rapid poate fi reinfiintat de cineva care vine si cumpara marca, sigla si culorile clubului FC Rapid.

Din punctul meu de vedere si al legislatiei din Romania, AFC Rapid nu are cum sa fie continuatorul FC Rapid. Daca vrem sa facem ceva sanatos pentru Rapid, nu ar trebui sa cream confuzie intre aceste entitati.

Noi trebuie sa vindem un brand. Iar un brand ca Rapidul nu e un set de oale. Am lansat anuntul pentru oferta de evaluare acum doua saptamani. Practic, licitatia va fi programata dupa ce am o evaluare. Am anticipat ca evaluarea va putea fi facuta in perioada iunie – iulie, sau august si am putea sa avem licitatia in luna octombrie.

Nicio entitate nu poate folosi marca Rapid in acest moment, intr-un campionat sau alta forma de organizare. Am notificat FRF, LPF si AMFB sa nu permita inscrierea in campionat a unei echipe care sa foloseasca numele Rapid, pentru ca nu e corect. Cine vrea, poate sa vina sa inchirieze marca, pana la licitatie„.

Totusi, aceste dorinte publice exprimate pentru reinfiintarea Rapidului ne fac sa speram ca, dupa FC Arges, Petrolul, UTA si Otelul, un alt club de legenda va redeveni cel de odinioara.

Se apropie greul la Wimbledon pentru Simona Halep, din turul 3
Zi perfecta la Wimbledon pentru reprezentantele Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *