viata sexualaHealthy 

Viata sexuala dupa naștere: probleme si sfaturi utile

În timp ce medicul dumneavoastră vă va da probabil unda verde pentru actul sexual timp de patru până la șase săptămâni după naștere, asta nu înseamnă că viața sexuală după sarcină va reveni la ceea ce a fost înainte de sosirea bebelușului. Citiți mai departe pentru cateva probleme frecvente după sarcină și sfaturi de care aveți nevoie pentru a vă întoarce în ritmul sexual obisnuit.

Partenerul este pregatit, tu nu esti

Chiar dacă au trecut șase săptămâni de când ați dat naștere, rana dvs. din secțiunea C a fost (în cea mai mare parte) vindecată și nu mai sunteți bolnav, poate că nu doriți să faceți sex. Nu subestimați prin ce trece corpul dumneavoastră: hormonii vostri se schimbă dramatic, uterul se micșorează, rănile dvs. c-secțiune sau episiotomie se vindecă și sunteți probabil epuizați și copleșiți de îngrijirea noului copil. Plus hormonii implicați în alăptare pot scădea libidoul.

Ce să încercați: Luați-o ușor pe voi înșivă. Lăsați-l pe partenerul dvs. să știe cum vă simțiți și să vă apropiați de proximitate în alte moduri: hrănire, sărut sau pur și simplu va jucați cu copilul împreună. Asigurați-vă (și voi!) că trupul vostru se va vindeca, libidoul vostru se va întoarce și veți simți în curând vechea voastră stare.

Nu trebuie sa astepti 6 saptamani pentru asta

Pe marginea flipului, este posibil să fiți dornici să vă întoarceți în pat împreună cu partenerul dvs. înainte de marcajul standard de șase săptămâni – mai ales dacă nu ați reușit să faceți sex atât de des în timpul sarcinii (și care nu ați putut folosi totalul – Relaxarea organismului pe care orgasmul le oferă!).

Ce să încercați:Consultați-vă cu medicul: poate fi bine să mergeți mai devreme, atâta timp cât s-ar opri sângerarea post-partum (altfel riscați infecția).

Sexul nu se mai simte la fel

După împingerea unui copil, mușchii vaginali pot fi temporar întinși, ceea ce poate face ca sexul să se simtă puțin diferit de cel petrecut înainte de bebeluș. Dar nu vă lăsați să vă îngrijorați – diferențele vor fi probabil subtile și temporare. Și diferite nu este neapărat rău, este doar nou!

Relatiile sexuale sunt dureroase

Post-sarcina modificări hormonale poate provoca uscăciunea vaginala, care poate fi sursa de durere în timpul sexului. Alaptarea reduce, de asemenea, lubrifierea vaginală și poate fi încă rănit de la naștere.

Sursa: https://www.whattoexpect.com

Prevenirea cariilor și păstrarea dinților copilului sănătoși
Ce să faceți pentru a preveni problemele provocate de căldură

Related posts

Leave a Comment